Historie en ontstaan

Roelof Bunskoek en Hennie Bunskoek-Knegt zijn in 1975 op Schottershuizen 23 te Zuidwolde komen wonen. Ze zijn begonnen met varkens en in 1980 is Roelof begonnen met melkkoeien. Later zijn ze langzaam uitgebreid naar de houthandel, door steeds partijen op te kopen. Ze hebben op een gegeven moment gekozen om met de varkens te stoppen en te richten op de houthandel en het melkvee.

Momenteel zijn er twee medewerkers in dienst bij de houthandel en helpt het gezin/familie mee.

De houthandel verkoopt voornamelijk allerlei soorten (tuin)hout en bouwmaterialen. Als extra dienst kunnen we met verschillende machines het hout op maat zagen. De afnemers zijn particulieren en bedrijven in, met name, de provincies Drenthe en Overijssel.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO (maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) is een integrale visie op een duurzame bedrijfsvoering. Bij bedrijfsbeslissingen wordt er een afweging gemaakt tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten. Als houthandel hanteren wij ook MVO.

FSC (Forest Stewardship Council) is een non-profitorganisatie die zich bezig houdt met verantwoord beheer van bossen. Het FSC-keurmerk kan toegerekend worden aan hout, houtproducten en papier dat zich houdt aan de principes en criteria die FSC hanteert. Wij als houthandel kopen hout met het FSC-keurmerk bij leveranciers en verkopen het aan afnemers.

De klant staat centraal. Wij bieden een goede prijs kwaliteit verhouding aan. Daarnaast hanteren wij ruime openingstijden, waardoor de klant ons vaak en gemakkelijk kan bereiken.